CECCAR Gorj: Conducerea Corpului, în dialog cu membrii
Numărul 5, 14-20 februarie 2017 » Agenda CECCAR
Președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, și directorul general executiv al Corpului, lect. univ. dr. Florin Dobre, s-au aflat sâmbătă, 4 februarie a.c., la filiala Gorj, unde au avut o întâlnire cu membrii filialei și cu reprezentanți ai presei locale.
Discuțiile s-au axat pe evoluția profesiei, de la activitățile de rutină la servicii cu valoare adăugată specifice contabilității manageriale, subliniindu-se faptul că rolul contabilului nu mai este acela de a întocmi documente contabile, sarcină preluată masiv de aparatura informatică, ci de a analiza obiectiv situațiile rezultate. În felul acesta, contabilul nu mai este un simplu angajat care face socoteli, ci a devenit consultant al antreprenorului.
De asemenea, s-a discutat despre rolul și importanța contabilului în sistemul economic actual, precum și despre rolul organismului profesional în raport cu mediul economic și cu organismele de reglementare.
În dialogul cu membrii, președintele și directorul general executiv ai CECCAR au încercat să identifice problemele întâmpinate la nivel local, precum și necesitățile profesioniștilor contabili din județul Gorj, pentru a putea lua cele mai bune decizii în ceea ce privește reglementările interne.
Cu privire la dezvoltarea tehnologică, discuțiile au evidențiat că progresul acestei ramuri permite profesioniștilor contabili să aloce mai mult timp serviciilor cu valoare adăugată destinate antreprenorilor și instituțiilor de reglementare.
De asemenea, membrii au discutat cu reprezentanții conducerii CECCAR cu privire la evaziunea fiscală și concurența neloială, încercând să găsească împreună soluții pentru diminuarea acestora.
La finalul discuțiilor, directorul general executiv al CECCAR a susținut un seminar de fiscalitate, dezbătând împreună cu membrii modificările aduse Codului fiscal.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial