Congresul profesiei contabile, ediția a XXII-a
Numărul 37, 25 sept. - 1 oct. 2018 » Agenda CECCAR
Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia – viitorul profesiei este tema celei de-a XXII-a ediții a Congresului profesiei contabile ce va avea loc la București, în perioada 28-29 septembrie, în contextul celor 100 de ani de la Marea Unire și 97 de ani de istorie a profesiei contabile reglementate în România.
Evenimentul va reuni aproximativ 500 de participanți de la nivel național și internațional – reprezentanți ai conducerii și membri CECCAR, ai autorităților și instituțiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum și ai unor organizații internaționale și regionale din domeniul contabil. Congresul va fi precedat, în data de 28 septembrie, de Seminarul Internațional organizat în colaborare cu Comité de Integración Latino Europa-América (CILEA).
Tema unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate profesiei contabile din România, cu participare internațională, este actuală într-o lume a afacerilor în continuă evoluție și în contextul unui mediu de reglementare volatil în care este esențială o gândire care să înglobeze mai mult decât elementele pur financiar-contabile ale unei organizații pentru a se asigura dezvoltarea pe termen lung și crearea de valoare. Devine imperativ, astfel, pentru organizații să adopte o gândire integrată, utilizând o abordare holistică pentru a-și stabili strategiile și a-și evalua performanțele, îmbunătățindu-și maniera în care comunică cu clienții, investitorii și toate celelalte părți interesate.
Cine altcineva este mai potrivit decât profesionistul contabil, în calitatea sa de consultant strategic, pentru a iniția această schimbare și pentru a ajuta companiile să își înțeleagă mai bine activitatea și factorii care le determină capacitatea de a crea valoare în timp, astfel încât să poată implementa un model de afaceri care să le faciliteze creșterea?
În timp ce globalizarea împreună cu provocările și consecințele inovațiilor tehnologice ne influențează din ce în ce mai mult profesia, rolul de consilieri de încredere ne-ar putea oferi, de asemenea, o oportunitate în ceea ce privește diversificarea serviciilor pe care le oferim în interes public, ajutându-ne astfel să facem față provocărilor viitoare.
Ediția din acest an a Congresului profesiei contabile se va concentra pe aceste subiecte foarte relevante pentru evoluția profesiei și pe identificarea soluțiilor care ne vor ajuta, împreună cu partenerii noștri din mediul de afaceri și instituțiile și autoritățile de reglementare, să alegem cea mai bună cale de urmat.
Despre noi:
Cu o istorie de aproape un secol, CECCAR este organismul profesional care gestionează profesia contabilă în România, preocupându-se continuu de dezvoltarea competențelor și abilităților profesionistului contabil, care să îi permită furnizarea de servicii suplimentare celor tradiționale, la un nivel de calitate ridicat, astfel încât să servească interesul public, să pună bazele unei economii solide și orientate spre progres.
Cu o reprezentare la nivel național prin filiale în toate județele țării, CECCAR este membru al celor mai importante organizații profesionale de profil de la nivel mondial – IFAC (International Federation of Accountants) – și european – Accountancy Europe și ETAF (European Tax Adviser Federation).
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național