Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri simplifică procesul de garantare prin digitalizarea etapelor de evaluare
Numărul 40, 24-30 oct. 2017 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat lansarea unor facilități destinate beneficiarilor garanțiilor emise – persoane fizice sau juridice eligibile pentru diferite forme de finanțare garantată. Astfel, începând cu 20 octombrie a.c., odată cu intrarea în vigoare a Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 2.644/2017, FNGCIMM acceptă extrasele de carte funciară în format electronic, obținute de beneficiari prin solicitarea online de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, simplificând major procesul de solicitare a garanției.
„De asemenea, venind în sprijinul IMM-urilor, FNGCIMM poate procesa direct certificatele de atestare fiscală emise de ANAF în format electronic. Alături de interogarea în timp real a bazelor de date agregate, noua facilitate contribuie la reducerea numărului de documente solicitate antreprenorilor în vederea acordării garanției”, precizează FNGCIMM, într-un comunicat.
„Ne dorim ca Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri să își consolideze misiunea de bază, de sprijin al mediului de afaceri românesc, într-o manieră adaptată tendințelor tehnologice actuale, urmată de majoritatea partenerilor noștri instituționali. Integrăm permanent noi atribute de digitalizare în procesele noastre operaționale, ne concentrăm pe simplificare și debirocratizare pentru a putea răspunde așteptărilor beneficiarilor garanțiilor FNGCIMM – persoanele fizice, antreprenorii sau beneficiarii publici”, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al FNGCIMM.
Potrivit reprezentanților Fondului, proiectul de simplificare a proceselor de acordare a garanțiilor, atât către persoanele fizice, în cadrul programului Prima casă, cât și către persoanele juridice care solicită o formă de finanțare băncilor partenere, are drept obiectiv optimizarea duratei de procesare a documentelor și, implicit, îmbunătățirea calității serviciilor oferite de FNGCIMM tuturor categoriilor de beneficiari.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național