1 ianuarie 2021 – termenul-limită de obținere a certificatelor de calificare pentru ocupația de administrator de condominii
Telex » Știri 28 august 2019
Guvernul a aprobat o Ordonanţă referitoare la calificarea profesională a administratorilor de condominii. Concret, este vorba despre o modificare a art. 106 din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, prin care se menţionează că termenul pentru obţinerea certificatelor de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a îndeplini ocupaţia de administrator de condominii se prorogă până la 1 ianuarie 2021. Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, acest lucru este necesar întrucât procedura de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulţilor poate dura aproximativ 45 de zile sau, după caz, până la circa 80 de zile în situaţia în care nu este necesară contestarea de către furnizorul de formare profesională a respingerii solicitării de autorizare şi ţinând cont de durata programului de formare profesională a adulţilor. De asemenea, modificarea a avut la bază şi faptul că, în cazul în care furnizorul de formare profesională a cărui solicitare de autorizare a fost respinsă de comisia de autorizare contestă această decizie în termen de 30 de zile de la comunicare, procedura se prelungeşte cu încă 30 de zile de la data înregistrării contestaţiei, reprezentând termenul de soluţionare a contestaţiei, potrivit legislaţiei în vigoare.
Iniţial, art. 106 din Legea nr. 196/2018 prevedea că persoanele fizice atestate pentru funcţia de administrator pot îndeplini funcţia de administrator numai dacă, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii, obţin certificate de calificare profesională care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupaţia de administrator, iar acest termen urma să expire la 28 septembrie 2019.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial