110 milioane de euro din partea UE pentru dezvoltarea sistemului de apă și canalizare în zona Turda – Câmpia-Turzii
Telex » Știri 7 iunie 2019
Comisia Europeană a aprobat finanțarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în zona Turda – Câmpia-Turzii”, care va asigura tuturor locuitorilor din sudul județului Cluj acces la servicii de apă și canalizare, prin extinderea și modernizarea infrastructurii existente. Acest proiect major este parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și va beneficia de un sprijin financiar din partea UE de peste 110 milioane de euro, prin Fondul de coeziune, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Proiectul va fi implementat în 13 localități din județul Cluj, reunite în cadrul Asociației de dezvoltare intercomunitară „Apa Văii Arieșului” (Aiton, Călărași, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos, Viișoara) și vine în continuarea investițiilor făcute din bani europeni în perioada 2007 – 2013 în rețeaua de apă și canalizare din această parte a judeţului.
Proiectul prevede reabilitarea a 104 km din lungimea rețelei actuale de transport al apei, precum și extinderea acesteia cu peste 250 km de conducte. În ceea ce privește sistemul de canalizare, sunt prevăzute reabilitarea actualei rețele pe o lungime de 48 km, extinderea acesteia cu 130 km, construirea a 48 de noi stații de pompare, precum și extinderea a două stații de tratare a apelor uzate.
Proiectul urmează a fi implementat până la finele anului 2023 și va contribui la păstrarea unui mediu înconjurător mai curat, care asigură protecția sănătății locuitorilor și previne deversările de apă uzată din rețeaua de distribuție și stocare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice