1,9% – ponderea cheltuielilor alocate de români pentru a lua masa în oraș
Numărul 1, 14-20 ian. 2020 » Roza vânturilor
Gospodăriile din România au alocat în 2018 doar 1,9% din cheltuielile lor totale de consum pentru servicii de catering furnizate de restaurante, cafenele, baruri și ceainării, cel mai mic procentaj din rândul statelor membre și de trei ori mai puțin decât media de 7% din Uniunea Europeană, potrivit datelor furnizate de Eurostat, citate de Agerpres. În total, gospodăriile din UE au cheltuit peste 600 de miliarde de euro (echivalentul a 3,8% din produsul intern brut al UE) pentru a lua masa în oraș. Cea mai mare pondere a cheltuielilor alocate pentru servicii de catering în cheltuielile totale de consum a fost înregistrată în Irlanda (14,4%), Spania (13%), Malta (12,6%) și Grecia (12,4%). La polul opus, cea mai mică pondere a cheltuielilor alocate pentru servicii de catering a fost înregistrată în România (1,9%), Polonia (3%) și Lituania (3,4%).
Între 2008 și 2018, ponderea cheltuielilor alocate pentru servicii de catering în cheltuielile totale de consum a crescut în majoritatea statelor membre UE, cu excepția a patru țări: România, Spania, Slovacia și Marea Britanie.
Datele Eurostat arată că România este statul membru în care cheltuielile alocate pentru servicii de catering au înregistrat cea mai puternică scădere, de la 2,9%, în 2008, până la 1,9%, în 2018, adică o diminuare de un punct procentual.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice