22 de startup-uri se vor înființa prin proiectul „EntrepLoading”
Telex » Știri 20 ianuarie 2022
Creșterea angajabilității studenților printr-o serie de activități de formare profesională în domeniul antreprenorial, mentorat, activități de învățare practică și acțiuni de susținere a inițiativei antreprenoriale în sectoare economice cu potențial competitiv, care vor conduce la dezvoltarea de competențe antreprenoriale și de aptitudini de muncă necesare inserției acestora pe piața munci – reprezintă obiectivul proiectului „EntrepLoading”, implementat în perioada 31 decembrie 2021 – 30 decembrie 2023 de Asociația „Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT. Proiectul – cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6: Educație și competențe – este derulat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, Camera Consultanților Fiscali și Asociația Magurele Science Park și are o valoare totală de aproape 9,64 milioane lei, din care circa 6,39 milioane lei reprezintă ajutoare de minimis.
Grupul-țintă al proiectului este format din 350 de persoane care care aparțin uneia dintre următoarele categorii: studenți (ISCED 5-7) – înmatriculați cel puțin în anul 2 de studii de licență și doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat ( studenți doctoranzi, ISCED 8).
Potrivit unui comunicat, prin acest proiect, 350 de persoane vor beneficia de cursuri acreditate de competențe antreprenoriale. În urma finalizării acestora vor primi o subvenție în valoare de 200 lei și un certificat recunoscut de ANC. În perioada 1 februarie 2022 – 31 martie 2022 se va desfășura concursul planurilor de afaceri în urma căruia vor fi selectate spre finanțare 22 de startup-uri care se vor înființa în cadrul proiectului și vor beneficia de un ajutor de minimis de 60.000 de euro pentru finanțarea planului de afaceri propus. De asemenea, urmează să fie create 66 de locuri de muncă în cadrul celor 22 de startup-uri (câte trei locuri de muncă în fiecare). Finanțarea ideii de afacere este nerambursabilă într-un procentaj de 100% (contribuția proprie – 0 lei). Totodată, în urma implementării proiectului, 25 de persoane vor beneficia de servicii de mentorat și practică în întreprinderi reale. Cei 22 de câștigători ai concursului planurilor de afaceri vor fi monitorizați pe parcursul implementării planului de afaceri (12 luni) și în perioada de sustenabilitate (6 luni).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile