222 de milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov
Telex » Știri 15 ianuarie 2021
Comisia Europeană (CE) a aprobat o investiție majoră de peste 222 de milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov din România, a anunţat astăzi Executivul comunitar, într-un comunicat. Investiția va conecta mai multe persoane la rețeaua de canalizare și va asigura o calitate mai bună și mai puține scurgeri de ape reziduale. Prin această investiție se va furniza apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234.000 de persoane.
„Această investiție demonstrează angajamentul UE pentru creșterea standardelor de trai ale europenilor. Deși prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajați în îndeplinirea misiunii Fondului de coeziune de reducere a disparităților dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.
Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va crește de la 57,1% la 99,6% în 52 de comunități. În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29%, pentru a deservi 100% din populația zonei. Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea și va crea 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare și 72 de locuri de muncă permanente în faza operațională.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național