25 de antreprenori și MECRMA îi învață pe studenți să facă planuri de business
Telex » Știri 3 noiembrie 2016
25 de întreprinzători îi învață pe studenții a opt universități de stat și private să își creeze planuri de afaceri în cadrul „Primul meu business plan”, un program de educație antreprenorială lansat anul acesta de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA). În cadrul workshop-urilor, antreprenorii le vorbesc studenților despre felul în care și-au început afacerile, despre ceea ce consideră că este important atunci când conduci un business, dar și despre ceea ce au învățat ca întreprinzători.
Potrivit reprezentanţilor MECRMA, până acum au fost încheiate parteneriate cu următoarele universități: Academia de Studii Economice din București, Universitatea din București, Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Spiru Haret”, Universitatea „Nicolae Titulescu”, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petrol-Gaze” Ploiești. De la lansarea programului ”Primul meu business plan” (în luna mai a acestui an) au avut loc șapte workshop-uri, toate la universități din Capitală.
„61% dintre antreprenori cred că școala nu îi pregătește pe tineri pentru a lansa o afacere. «Primul meu business plan» este un program prin care ne dorim ca studenții să învețe cum să pornească și să dezvolte un business, dar și să fie pregătiți pentru un eventual eșec. Un prim pas pentru a evita eșecul este crearea unui plan de afaceri realist, iar studenții pot învăța acest lucru cel mai bine chiar de la antreprenori. O parte importantă dintre întreprinzătorii aleși și-au început de curând afacerile, iar, astfel, studenții vor învăța de la oameni de care îi apropie vârsta, energia, entuziasmul”, a precizat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în MECRMA.
Programul oferă, de asemenea, stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alături de un antreprenor sau CEO) şi internship-uri pentru studenți. Proiectul își propune implicarea unui număr de cel puțin 100 de studenți din fiecare universitate. Astfel, la finalul primului an ar trebui ca minimum 1000 de studenți să fi parcurs programul.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial