27 martie, Ziua mondială a teatrului, marcată la TNB: Proiecții, tur ghidat și lansare de carte
Telex » Știri 25 martie 2019
Proiecţii de spectacole, un tur ghidat şi o lansare de carte fac parte din programul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti de Ziua mondială a teatrului, care va fi sărbătorită miercuri, 27 martie, informează News.ro.
Între altele, în Sala Media, vor avea loc două proiecţii cu intrarea liberă (în limita a 130 de locuri disponibile): de la 11.30, înregistrat pe peliculă, spectacolul „Egoistul”, după Jean Anouilh, cu Radu Beligan în rolul principal. De la ora 15.00, va începe turul ghidat, pentru a descoperi partea nevăzută a Teatrului Naţional şi pentru a afla unde şi cum se nasc spectacolele. Punctul de întâlnire va fi în foaierul din faţa intrării la Sala Media. Pe traseu, vor fi vizitate expoziţiile temporare găzduite de foaierele teatrului: foaierele Sălii Studio - Salonul umorului francofon – expoziţie de benzi desenate, caricaturi şi fragmente din filme comice semnate de artişti din Argentina, Valonia-Bruxelles, Cehia, Egipt, Franţa, Liban, România, Ungaria şi Uruguay; Foaierul Media (aripa Intercontinental) – expoziţia comemorativă „Ştefan Bucătaru – 50 de ani de pictură”; rotonda din foaierul Sălii Mici - expoziţia retrospectivă aniversară „Ştefan Pelmuş 70, pictură”; foaierul Sălii Media (aripa Tudor Arghezi) - expoziţia de pictură a Noricăi Veşcă-Popescu, intitulată „Cercul”.
Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită pe 27 martie, a fost organizată pentru prima dată la Viena, în 1961, în timpul celui de-al IX-lea Congres mondial al Institutului Internaţional de Teatru. În 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale Institutului Internaţional de Teatru.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru