500 milioane dolari pentru facilitarea accesului companiilor românești pe piața americană, prin intermediul programului Smart Start USA
Numărul 36, 18-24 sept. 2018 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Companiile cu capital românesc vor avea la dispoziție 500 milioane de dolari, prin intermediul programului Smart Start USA, pentru pătrunderea pe piața Statelor Unite ale Americii. În acest sens, programul urmărește să ofere susținere pentru 10.000 de companii anual, prin intermediul creditelor de la trei bănci partenere – Piraeus Bank, BCR și Banca Transilvania.
„Echipa de proiect a avut o nouă sesiune de analiză a strategiei de implementare a Smart Start USA și a definitivat ultimele detalii, la începutul lunii octombrie platforma de înscriere în programul Smart Start USA urmând a fi lansată oficial”, se precizează într-un comunicat. „Doresc să vă informez că bugetul alocat finanțărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul programului Smart Start USA, este de 500 milioane dolari. El va fi disponibil pentru companiile care vor aplica pentru program și vor fi admise la finanțare de către partenerii de implementare”, a precizat Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul Programului Smart Start USA.
Lansarea platformei de înscriere va avea loc la începutul lunii octombrie și va fi urmată de o caravană de informare în peste 30 de orașe din țară.
Smart Start USA este primul program privat din România care creează un ecosistem de educație antreprenorială și financiară, un cadru de instruire și consultanță în business, oferă soluții de finanțare și produse în exclusivitate.
„Am creat acest program pentru a simplifica patrunderea companiilor românești pe piețele internaționale, iar una dintre prioritățile principale este piața Statelor Unite ale Americii, care reprezintă oportunități foarte mari pentru capitalul românesc”, a declarat Ilan Laufer.
Programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA, fiind înființată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala CCIR la Miami, o noutate pentru IMM-urile din țara noastră, interesate de extinderea pe piața americană și un pas important pentru implementarea Smart Start USA. (Al.R.)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național