57 de milioane de euro din fonduri UE pentru reabilitarea drumului național Dej-Baia Mare
Numărul 2, 24-30 ianuarie 2017 » Direct de la sursă
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat o contribuție financiară prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) la proiectul Reabilitarea Drumului Național 1C între orașele Dej și Baia Mare. Cofinanțarea din partea Uniunii Europene pentru acest proiect major retrospectiv, ale cărui lucrări de reabilitare au fost finalizate în 2016, este de aproximativ 57 de milioane de euro. „Prin acest proiect de infrastructură s-au creat condiții mai sigure și mai confortabile de călătorie între cele două orașe. De asemenea, investiția este benefică și pentru economia locală. Știm cu toții cât de importante sunt căile de transport pentru dezvoltarea unei regiuni. Această investiție are potențialul de a atrage companii și de a stimula piața forței de muncă”, a declarat comisarul pentru politică regională.
Principalii beneficiari ai infrastructurii reabilitate sunt utilizatorii locali, naționali și internaționali ai rețelei de transport, locuitorii din județele Cluj și Maramureș, comunitățile locale și serviciile publice. DN 1C face parte din Rețeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T). Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial de Transport 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 2 Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil.
Reamintim că României i-au fost alocate 20 de miliarde de euro prin fondurile politicii de coeziune în perioada 2007-2013. Acestea au contribuit, alături de alte realizări, la construirea a 368 km de drum și la reabilitarea altor 1.900 km. În perioada 2014-2020, țara noastră beneficiază de o alocare de 23 de miliarde de euro.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice