60 milioane euro pentru inovații revoluționare, în cadrul inițiativei Institutului European de Inovare și Tehnologie de răspuns la criza provocată de coronavirus
Telex » Știri 10 septembrie 2020
Ca parte a eforturilor UE de combatere a crizei provocate de coronavirus, Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) a anunțat rezultatele inițiativei sale de răspuns la criză: suma de 60 de milioane de euro a fost alocată pentru 62 de proiecte inovatoare și 145 de antreprenori din 32 de țări pentru a face față pandemiei și crizei provocate de aceasta, informează Executivul comunitar, într-un comunicat. Proiectele selectate vor contribui la furnizarea de soluții în domeniile de interes principale ale EIT, de la sănătate și digitalizare până la mobilitatea alimentară și urbană, pentru a răspunde unei game largi de provocări generate de criză.
„Cele 60 de milioane de euro puse la dispoziție prin inițiativa EIT de răspuns la criză fac parte din răspunsul cuprinzător al UE la criza de COVID-19, incluzând un sprijin substanțial acordat inovării. Datorită EIT, 62 de proiecte inovatoare și 145 de antreprenori au primit sprijinul de care au nevoie pentru a contribui cu produse și servicii tangibile la combaterea pandemiei. Proiectele lor furnizează soluții rapide, oferindu-ne tehnologii noi care să contribuie la combaterea virusului și la salvarea de vieți omenești. Mobilizarea eficientă a comunității EIT reprezintă o contribuție valoroasă la eforturile Europei de depășire a acestei pandemii”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, responsabilă pentru EIT.
Aproape 1.500 de inovatori din 44 de țări și-au depus candidaturile în momentul în care inițiativa a fost lansată, la 14 mai. La 30 iunie, Consiliul de conducere al EIT a acordat finanțare celor opt comunități de cunoaștere și inovare (CCI), care acum și-au finalizat procesele de selecție. Toate activitățile EIT de răspuns la criză urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial