792 de participanți la cursurile de formare profesională organizate de ANOFM, în prima lună a anului
Telex » Știri 5 martie 2019
În luna ianuarie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins, în programele de formare profesională, 792 persoane, a anunţat instituţia. Dintre acestea, 582 sunt şomeri, 120 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, iar restul de 90 fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.
În perioada de referinţă au fost organizate 32 de programe de formare profesională gratuite, dintre care 28 programe de calificare/ recalificare şi 4 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.
În ceea ce priveşte participarea şomerilor la cursurile de formare profesională, cel mai ridicat interes pentru astfel de programe s-a înregistrat în rândul celor cu vârsta peste 45 de ani (46,22%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 35-45 de ani (26,64%), de tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani (20,27%) la polul opus fiind cei cu vârsta sub 25 de ani (6,87 %).
În funcţie de nivelul de studii, cei mai mulţi cursanţi, 338 (58,08%), au studii profesionale, liceale sau postliceale, urmaţi de cei cu studii gimnaziale - 197 persoane (33,85%) şi cei cu studii superioare - 47 persoane (8,07%).
Principalele meserii/ ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în luna ianuarie 2019 sunt: agent de securitate - 88, lucrător în comerţ - 85, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze - 50, faianţar - 43, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă - 33.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice