8,3% din populația UE nu-și permitea să-și asigure o masă adecvată, în 2022
Numărul 27-28, 12-25 iul. 2023 » Lumea în care trăim
Aproximativ 8,3% din populația Uniunii Europene nu își permitea, în 2022, o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetal odată la două zile, în creștere cu un punct procentual față de situația din 2021, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Mai mult, în rândul persoanelor aflate în risc de sărăcie, ponderea celor din UE care nu își permiteau o masă adecvată era de 19,7% în 2022, în creștere cu 2,2 puncte procentuale comparativ cu situația din 2021.
Această diferență între populația totală și cea expusă riscului de sărăcie, în termeni de capacitate de a-și permite o masă adecvată, era vizibilă și în rândul statelor membre ale UE. Cea mai mare pondere a persoanelor în risc de sărăcie care nu își permiteau o masă adecvată se înregistra în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) și Slovacia (40,5%). La polul opus, cel mai mic procentaj se înregistra în Irlanda (5%), urmată de Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).
Când vine vorba de populația totală, 22,1% dintre români nu își permiteau în 2022 o masă adecvată, acesta fiind cel mai mare procentaj din UE, față de doar 1,4% dintre irlandezi.
Capacitatea de a-ți permite o masă adecvată face parte din Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG). Obiectivul de Dezvoltare Durabilă numărul 2 vizează eradicarea foametei și a tuturor formelor de malnutriție până în 2030.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național