A apărut primul chatbot cu care se poate conversa în limbi străine
Numărul 29, 18-24 octombrie 2016 » Conectarea la era digitală
Primul bot care poate fi folosit pentru conversații într-o limbă străină a fost lansat de compania Duolingo, relatează News.ro.
Compania americană, care deține una dintre cele mai bune aplicații dedicate celor care vor să învețe limbi străine, a integrat în aplicația Duolingo un bot care poate purta conversații în scris cu cei care doresc să-și exerseze aptitudinile de conversare în limbile străine pe care le învață.
Potrivit sursei citate, noul bot poate fi folosit pentru a comunica în scris în limbile germană, franceză sau spaniolă. Producătorul a creat mai multe personalități, pentru a varia subiectele conversațiilor. Există, de exemplu, un bot care se crede șofer și unul care joacă rolul unui polițist. Scopul final al acestei abordări este crearea unei entități artificiale care să joace cât mai convingător rolul unui interlocutor. Prin astfel de conversații, utilizatorul își poate perfecționa comunicarea și exersa scrisul în limba respectivă.
Chatbot-ul va deveni disponibil celor care folosesc aplicația Duolingo după parcurgerea lecțiilor de bază. Abia după asimilarea informațiilor elementare, utilizatorii vor putea conversa în scris cu una dintre multiplele personalități ale bot-ului.
Pentru a sări în ajutorul începătorilor, noul bot include o funcție prin care sugerează utilizatorului răspunsul la o întrebare sau forma unui anumit cuvânt. Spre exemplu, dacă bot-ul întreabă cum se spune „urs” în spaniolă, utilizatorul care nu cunoaște răspunsul poate cere ajutorul bot-ului.
Chatbot-ul este disponibil pentru început în aplicația Duolingo pentru iOS, urmând ca ulterior să fie lansat și pentru Android.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național