A crescut producția de carne de pasăre a României
Numărul 6, 14-20 feb. 2024 » Breviar statistic
Producția de carne de pasăre a României a crescut, anul trecut, cu 5,5%, față de 2022, totalizând 539.867 tone, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, citate de Mediafax.
În luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, numărul sacrificărilor a crescut la bovine și a scăzut la porcine, la ovine și caprine și la păsări. Greutatea în carcasă a crescut la bovine și la ovine și caprine, iar la porcine și la păsări a scăzut.
În anul 2023, față de anul 2022, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, la ovine și caprine și la păsări, iar la bovine a scăzut. Greutatea în carcasă a crescut la ovine și caprine și la păsări și a scăzut la bovine și la porcine.
Anul trecut, au fost sacrificate 321,8 milioane de păsări, în creștere față de cele 310,4 milioane în 2022.
Numărul de ovine și caprine sacrificate a crescut de la 6,27 milioane capete în 2022, la peste 7,66 milioane în 2023.
Numărul bovinelor sacrificate a fost anul trecut de 507.000, față de 615.000 în 2022. De asemenea, au fost sacrificați 3,74 milioane de porci, în scădere față de 2022 - 3,69 milioane.
(Copyright foto: Freepik.com)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice