A fost constituit Comitetul interinstituțional pentru elaborarea Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și a planului de acțiune aferent
Numărul 1, 10-16 ian. 2024 » Direct de la sursă
Prin Decizie a prim-ministrului (publicată în Monitorul Oficial nr. 6 din 4 ianuarie 2024) a fost constituit Comitetul interinstituțional pentru elaborarea Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și a planului de acțiune aferent. În componența Comitetului intră reprezentanți ai următoarelor instituții: Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justiției, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Banca Națională a României, Autoritatea Vamală Română. Comitetul elaborează Strategia națională pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și planul de acțiune aferent, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului inițiată de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, prin Ministerul Finanțelor.
Potrivit actului normativ, Comitetul își desfășoară activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare și funcționare, aprobat în prima ședință de lucru. Comitetul se reunește în ședințe de lucru la solicitarea președintelui sau a oricărui membru. La ședințele Comitetului pot participa, în calitate de invitați, experți sau reprezentanți ai altor entități, instituții și/sau autorități și specialiști în domeniu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice