A fost lansată inițiativa Sate inteligente. Se urmărește crearea de grupuri tematice axate pe întreprinderi rurale inteligente
Numărul 15-16, 25 aprilie - 8 mai 2017 » Direct de la sursă
Comisarii europeni Corina Crețu – politică regională, Phil Hogan – agricultură și dezvoltare rurală, și Violeta Bulc – transporturi au lansat recent inițiativa Sate inteligente. „Această idee datează de acum doi ani, când, împreună cu colegul meu, comisarul Phil Hogan, ne-am gândit la o inițiativă care să vizeze satele. Aceasta urmărește susținerea tuturor satelor din Europa, inclusiv a celor din România. Zonele rurale au nevoie de îmbunătățirea calității vieții fiecărui locuitor, iar acest lucru poate fi realizat prin asigurarea unui standard de viață mai ridicat, prin servicii publice de calitate pentru cetățeni, prin îmbunătățirea accesului la internet, prin o mai bună utilizare a resurselor și prin protejarea mediului. Acest obiectiv poate fi atins dacă satele din România și din alte părți ale Europei se concentrează pe un număr limitat de priorități de investiții, pe o mai bună utilizare a resurselor disponibile și pe construirea unor parteneriate. Consider că satele noastre ar trebui să investească în primul rând în economia cu emisii reduse de carbon, în agenda digitală și în special în accesibilitatea transportului public”, a afirmat comisarul Corina Crețu.
Inițiativa își propune să asigure o viață rurală atractivă și durabilă, inclusiv prin creșterea mobilității rurale, a producției de alimente de calitate, a eficienței energetice și de gestionare IT. Pentru atingerea acestor obiective, inițiativa prevede crearea de grupuri tematice axate pe întreprinderi rurale inteligente, ateliere, seminare și conferințe. Politica regională va investi în mod direct în această inițiativă prin intermediul unei noi rețele de „birouri de competență în materie de bandă largă”, instituită în fiecare stat membru. Obiectivul acestor birouri este de a asigura că fondurile UE alocate în acest scop sunt cheltuite pentru comunicațiile în bandă largă.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național