A fost majorat bugetul schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie
Telex » Știri 18 august 2022
Executivul a adoptat Hotărârea privind modificarea art. 4 alin. (2) și (3) din HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie. Actul normativ vizează majorarea bugetului total al schemei de ajutor de stat, cu circa un miliard de lei, de la 6,380 miliarde lei la 7,379 miliarde lei.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsura a fost luată avându-se în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru această schemă, în sesiunea din 15 iunie – 26 iulie 2022 fiind depuse 193 de proiecte de investiții, unele dintre acestea fiind cu valori mari.
Schema de ajutor de stat are în vedere finanțarea investițiilor, realizate de întreprinderi, în active corporale și necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei. Obiectivul schemei este susținerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiții în sectoarele de activitate care creează produse cu valoare adăugată mare.
„Proiectele de investiții aflate în proces de implementare vor avea un impact semnificativ în economie prin crearea a 21.680 locuri de muncă și plata unor contribuții la bugetul de stat în valoare de peste 6,19 miliarde lei”, menționează Executivul, în comunicat.
UPDATE: HG nr.1.042/2022 privind modificarea art. 4 alin. (2) și (3) din HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 824 din 22 august 2022.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național