A fost prelungit termenul de înscriere în programul de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița
Telex » Știri 31 mai, 9:05
Guvernul a decis prelungirea termenului de depunere a cererilor de înscriere în programul de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița, de la 30 iunie până la 31 iulie. Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, Executivul a aprobat modificarea și completarea HG nr.315/2024 privind aprobarea programului de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița, pentru anul 2024.
"Prin hotărârea aprobată de Guvern se prelungește termenul de depunere a cererilor de înscriere de la 30 iunie 2024 până la 31 iulie 2024, având în vedere obiectivul privind creșterea efectivelor de porci din aceste rase, precum și facilitarea accesului la această schemă a unui număr cât mai mare de crescători, coroborat cu necesitatea eficientizării absorbției fondurilor alocate acestei scheme de ajutor de stat", se mai afirmă în comunicat.
Guvernul a aprobat, la 4 aprilie, programul de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru anul 2024, sprijinul acordat fiind de 2.000 de lei pe scroafă pe an, în creștere cu 800 de lei față de 2023. Potrivit unui comunicat transmis în aprilie de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), valoarea totală maximă a schemei de ajutor de minimis este de un milion de lei și se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii pe anul 2024. Cuantumul total al schemelor de ajutor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii și în cele două exerciții financiare precedente.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice