A fost prelungit termenul privind sprijinul financiar pentru producătorii de tomate
Numărul 20-21, 30 mai - 12 iunie 2017 » Direct de la sursă
Producătorii agricoli din România vor fi susținuți în continuare printr-un program guvernamental să cultive tomate în spații protejate, astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.
Astfel, Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, prelungirea termenului de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate, în sensul ca valorificarea producției de tomate din cadrul programului să se facă în perioadele ianuarie – 15 iunie inclusiv și/sau noiembrie – 20 decembrie inclusiv. Cultivatorii care nu au reușit până la 1 iunie să iasă cu roșiile pe piață mai au astfel o șansă pentru încasarea ajutorului de 3.000 euro/beneficiar/an. Potrivit reprezentanților Guvernului, peste 6.800 de cultivatori au beneficiat până acum de acest program.
Producătorii agricoli înscriși în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, care vând tomatele în spații de vânzare precum piețe agroalimentare, târguri și piețe ambulante, vor purta elemente de identificare. Elementele de identificare și procedura de distribuire a acestora, precum și tipul cheltuielilor aferente se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De asemenea, suportarea cheltuielilor aferente identificării producătorilor beneficiari ai acestui program se va realiza din resursele financiare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
„Prin prelungirea acestui termen se urmăresc eficientizarea activității sectorului tomate produse în spații protejate, asigurarea necesarului de consum intern din producția autohtonă de tomate, realizarea unei proceduri de identificare a producătorilor autohtoni de produse agricole și o corectă informare a consumatorilor. De asemenea, se urmăresc obținerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană, precum și o eficiență economică în realizarea și valorificarea acestora”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane