A fost semnat contractul pentru elaborarea Strategiei Smart City București
Numărul 30-31, 7-20 august 2018 » Direct de la sursă
Primăria Municipiului București (PMB) a semnat contractul privind elaborarea Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București, document care va fi elaborat de compania Deloitte Consultanță SRL. Strategia va fi realizată în termen de 17 săptămâni de la data emiterii ordinului de începere a proiectului, iar perioada pentru care se dorește implementarea ei este 2018-2025.
„Am semnat contractul pentru elaborarea, în premieră, a unei strategii Smart City extrem de importantă pentru dezvoltarea Bucureștiului, care va aduce capitala României în randul marilor orașe europene. Principalul scop al definitivării unei strategii smart este reprezentat de nevoia orașului de a furniza servicii de cea mai înaltă calitate atât cetățenilor săi, cât și investitorilor, antreprenorilor locali și turiștilor, prin dezvoltarea tehnologică a orașului. De asemenea, prin implementarea Strategiei Smart City, bucureștenii vor beneficia de infrastructura de transport public și drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, noi locuri de muncă, siguranță publică, reducerea emisiilor de CO2 și a poluării“, a declarat primarul general al Capitalei.
Potrivit unui comunicat al PMB, următorii pași pentru dezvoltarea infrastructurii Smart City – București vor fi implementarea acesteia, pe termen scurt și mediu, în următoarele domenii: trafic management, parking, iluminat, infrastructură, guvernare locală – administrașie inteligentă, siguranță publică, inclusiv sistemul de urgență la nivelul Municipiului București, energie (electrică, termică, apă etc.) – energie inteligentă, transport public – mobilitate inteligentă, telecomunicații – tehnologii inteligente, mediu – clădiri inteligente, energie verde, turism – servicii turistice inteligente.
Serviciile ce fac obiectul contractului constau în analiza situației actuale a Municipiului București și a zonei limitrofe acestuia, expunerea carențelor și a problemelor din municipiu și furnizarea unui pachet de proiecte prioritare, etapizate și eficiente, care să răspundă necesităților specifice și deficiențelor reale cu care se confruntă Bucureștiul. PMB precizează că principalele arii de intervenție urmărite în realizarea strategiei, fără a fi limitative, vor fi următoarele:
- guvernare locală – administrație inteligentă;
- energie (electrică, termică, apă etc.) – energie inteligentă;
- siguranță publică, inclusiv sistemul de urgență la nivelul Municipiului București – sistem de siguranță inteligent;
- sănătate – sistem de sănătate inteligent;
- infrastructură;
- telecomunicații – tehnologii inteligente;
- transport public – mobilitate inteligentă;
- educație;
- mediu – clădiri inteligente, energie verde;
- turism – servicii turistice inteligente.
Conform ofertei câștigătoare, valoarea contractului aferent Strategiei pentru dezvoltarea unui oraș inteligent Smart City București va fi de 464.280 lei, fără TVA.
(Copyright foto: jamesteohart / 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial