A fost semnat contractul pentru finanțarea celui de-al treilea Spital Regional de Urgență, care va fi construit la Craiova, din fonduri europene
Telex » Știri 30 aprilie 2020
Contractul de finanţare din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgenţă Craiova a fost semnat astăzi, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a anunţat Executivul, într-un comunicat. Valoarea totală a investiţiei este de 2,85 miliarde de lei.
Spitalul va fi construit în Craiova – Gherceşti, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Unitatea va cuprinde un complex de construcţii cu şapte niveluri, pe o suprafaţă totală construită de aproximativ 165.296 metri pătraţi. Spitalul va fi dotat cu heliport şi cu 1 195 locuri de parcare.
Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea un număr total de 807 paturi, 19 săli de operaţie şi va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în şapte centre, printre care şi un centru de tratament pentru cancer destinat pacienţilor din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar şi un centru combinat pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu intrare separată.
„La fel ca la Cluj şi Iaşi, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente şi aparatură de cea mai înaltă performanţă pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic şi terapeutice. Urmează transmiterea în vederea aprobării de către Comisia Europeană, proiectul Iaşului fiind deja aprobat din data de 17 martie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
Potrivit reprezentanţilor Guvernului, anunţul de participare pentru achiziţia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova” şi pentru servicii de asistenţă tehnică a fost publicat astăzi în sistemul electronic de licitaţii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale