A fost semnat Protocolul pentru realizarea Centurii municipiului Buzău
Telex » Știri 7 septembrie 2022
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a participat, la Primăria Buzău, la semnarea protocolului pentru realizarea Centurii municipiului, relatează Agerpres. Centura va avea o lungime de 26 km și va face legătura cu viitorul drum expres Buzău - Brăila și cu viitoarea autostradă A7, București - Ploiești - Buzău - Focșani - Pașcani - Siret.
Primarul municipiului, Constantin Toma, a menționat că proiectul „Buzău - oraș radial concentric” prevede realizarea unui sistem „orbital” de drumuri, respectiv a patru centuri, trei în interior și una în exterior, care va înconjura localitatea.
„Prin ceea ce se semnează astăzi, respectiv trei tronsoane din ceea ce numim orașul de tip radial concentric, Buzăul va avea patru centuri. (...) Primele trei sunt definite prin Planul Urbanistic General, la care lucrăm și suntem foarte avansați, iar a patra centură, sistemul orbital, 25,9 km din care astăzi se pot prelua de Ministerul Transporturilor 9,06 km (...), respectiv de la Podul de la Mărăcineni până la intersecția cu drumul expres Buzău-Brăila, de unde se va intra pe autostrada A7”, a declarat Constantin Toma.
Ministrul Sorin Grindeanu a menționat, printre altele, că investiția va fi finanțată prin POIM și Programul Operațional de Transporturi. „Dincolo de ceea ce s-a semnat acum, să știți că toată această zonă e o zonă extrem de importantă din punctul nostru de vedere, al Ministerului Transporturilor, și o zonă în care se va investi extrem de mult în anii viitori. Ăsta este și argumentul pentru care am hotărât, la nivelul CNAIR, înființarea unei Direcții Regionale la Buzău, pentru că sunt investiții în toată această regiune, în toate cele patru județe pe direcție regională, iar ceea ce se întâmplă acum este de fapt al 40-lea protocol semnat de către CNAIR cu autoritățile locale. Acest lucru l-am pornit din dorința de a descentraliza toate aceste lucrări. (...) Rolul CNAIR, al Ministerului este să plătească, iar lucrările, că vorbim de studiu de fezabilitate în primă fază, care este decontat prin POIM, că vorbim de fazele ulterioare, proiectare și execuție, toate acestea vor fi gestionate de Primăria municipiului Buzău. (...) Am convingerea că vă veți înscrie în termen, pentru că POIM, așa cum știți, are termen de finalizare 31 decembrie 2023. Până atunci sunt convins că veți termina studiul de fezabilitate, astfel încât să putem să-l decontăm, pentru ca fazele ulterioare, proiectare și execuție, să poată fi prinse pe Programul Operațional de Transporturi 2021-2027. Acesta este scadențarul”, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul Transporturilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane