A treia ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului
Numărul 41, 20-26 oct. 2020 » Conectarea la era digitală
INACO – Inițiativa pentru Competitivitate a lansat a treia ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului. Documentul prezintă cele mai căutate profesii ale viitorului până în 2050: dezvoltatori de software și aplicații IT, directori de vânzări și analiști de marketing și profesioniști în domeniul medical, precum și specialiști în robotică și inteligență artificială. „În România, conform Institutului Național de Statistică, rata șomajului în rândul tinerilor cu vârsta între 15 și 24 de ani a crescut la 15,4% în trimestrul al doilea din 2020, peste nivelul mediu de 13,7% estimat la nivel global de către Organizația Internațională a Muncii. Elevii, profesorii și părinții, dar și cei interesați de reorientare profesională, vor afla din Ghidul Meseriilor Viitorului care sunt abilitățile-cheie și aptitudinile necesare angajatului pe piața muncii de mâine, profilul de personalitate și calificarea necesare pentru câteva dintre profesiile viitorului, precum și companii românești unde pot practica noile tehnologii”, se precizează într-un comunicat al INACO.
A treia ediție a ghidului este realizată de INACO în cadrul proiectului finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local: „Cetățeni SMART pentru un Sector SMART: Educație digitală în acord cu meseriile viitorului pentru elevii din clasele VII-XIII ale Sectorului 3“.
Multe dintre conceptele prezentate în a treia ediție a Ghidului pot fi testate în primele cinci laboratoare educaționale digitale inteligente din România – Smart Lab 4.0, proiecte-pilot ale școlii exponențiale create și dezvoltate de INACO în 2019-2020. A treia ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului poate fi accesată pe website-ul Asociației INACO, aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice