A treia ediție a Salonului de Carte Bookfest Brașov
Numărul 39, 17-23 oct. 2017 » Roza vânturilor
Aula Universității Transilvania va găzdui, în perioada 19-22 octombrie, a III-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Brașov. Publicul pasionat de lectură va avea ocazia să-i întâlnească pe unii dintre cei mai importanți autori ai momentului și să participe la alte evenimente dedicate cărții pregătite de organizatorii Bookfest Brașov, Asociația Editorilor din România.
Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Florin Iaru, Cristian Teodorescu, Adrian Lăcătuș sunt câteva dintre personalitățile care vor participa la această ediție a Salonului.
De asemenea, unele dintre cele mai importante edituri din țară își așteaptă cititorii cu o ofertă de circa 10.000 de volume din cele mai variate domenii. Printre editurile care vor fi prezente la Salon se numără Humanitas, RAO, Trei, Nemira, Herald, Corint, ALL, ART, Polirom, Litera, Niculescu, Libris, precum și distribuitori.
În programul evenimentului sunt incluse lansarea volumului De ce e România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc, de Vintilă Mihăilescu, în prezența autorului, prilej cu care vor vorbi despre noua apariție editorială Adrian Lăcătuș și Gheorghe Onuț, precum și o dezbatere despre literatura tânără alături de scriitorii Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihai Buzea, Andrei Crăciun și Sebastian Lăzăroiu, eveniment moderat de Dan Țăranu și Robert Elekes.
Publicul este invitat la lecturi cu Gabriel Liiceanu din noua sa carte, Continentele insomniei, discuții cu Mircea Cărtărescu despre cel mai recent volum al său, Peisaj după isterie, și un duel livresc între Florin Iaru și Cristian Teodorescu, în care cei doi scriitori vor discuta liber despre cărțile lor.
Accesul publicului la eveniment este gratuit. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 20.00. Mai multe informații despre cea de-a III-a ediție a Bookfest Brașov sunt disponibile pe site-ul și pe pagina de Facebook dedicate evenimentului.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane