A VII-a ediţie a Convenţiei Naţionale a CNIPMMR
Numărul 4, 19-25 aprilie 2016 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
La 15 aprilie, la Sinaia, s-au desfăşurat lucrările celei de-a VII-a ediţii a Convenţiei Naţionale a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
Convenţia Naţională, care se desfăşoară o dată la patru ani – a inclus, pentru ediţia a VII-a, Raportul de activitate al CNIPMMR pentru perioada 2012-2016, Strategia pentru perioada 2016-2020, alegerea membrilor organelor de conducere (preşedinte, vicepreşedinte, prim-vicepreşedinţi şi membrii Biroului Permanent), precum şi dezbateri la care au participat întreprinzători, reprezentanţi ai organizaţiilor patronale membre ale Consiliului.
Florin Jianu – preşedinte al Patronatrului Tinerilor Întreprinzători din România şi fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie 2014 - decembrie 2014 – a fost ales, în unanimitate, preşedinte al CNIPMMR, iar cel care, de aproape un sfert de secol, a fost conducătorul, mentorul şi iniţiatorul unor importante acţiuni în sprijinul IMM-urilor, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, a fost ales preşedinte de onoare. „Mulţumesc tuturor partenerilor din mediul guvernamental pentru susţinere! Vrem, în continuare, să dezvoltăm acţiuni comune şi să lansăm cele mai bune instrumente pentru consolidarea mediului de afaceri”, a declarat Florin Jianu în cadrul Convenţiei Naţionale.
La eveniment au participat, pe lângă membri ai CNIPMMR, reprezentanţi ai organizaţiilor patronale, ai autorităţilor publice naţionale şi locale. Un mesaj de salut a fost adresat de prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, preşedintele CECCAR.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național