Acces la finanțare pentru mai multe firme, în cadrul Subprogramului AGRO IMM INVEST pentru anul 2022
Telex » Știri 24 iunie 2022
În Monitorul Oficial nr. 618 din 23 iunie 2022 a fost publicată HG nr. 803/2022 pentru derogarea de la prevederile art. 5 alin. (1^3) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie - IMM INVEST ROMÂNIA, aprobate prin HG nr. 282/2020. Actul normativ asigură realocarea fondurilor din plafonul de garanții pentru anul 2022 al Programului IMM-Invest România, Subprogramul AGRO IMM Invest, pentru a răspunde tuturor solicitărilor de garantare și a facilita, astfel, cât mai multor firme accesul la finanțare.
În cadrul Programului IMM INVEST ROMÂNIA, inclusiv în cadrul Subprogramului AGRO IMM INVEST, în anul 2022, până la data de 15 iunie 2022, au fost înregistrate 10527 solicitări de garantare în valoare de 6,2 miliarde lei din plafonul total alocat și repartizat celor 20 de finanțatori participanți în cadrul programului. Plafonul de garantare aprobat pentru FNGCIMM în cadrul Programului IMM INVEST ROMÂNIA, în valoare de 5 miliarde lei, precum și plafonul de garantare aprobat pentru FNGCIMM în cadrul Subprogramului AGRO IMM INVEST, în valoare de 2,5 miliarde lei, au fost alocate integral în favoarea finanțatorilor participanți.
Prin HG nr. 803/2022, se modifică alocarea pentru acest an în cadrul Subprogramului AGRO IMM INVEST, astfel încât plafonul garanțiilor de stat care pot fi emise în favoarea FNGCIMM să fie în sumă de 3,820 miliarde lei, iar alocarea în favoarea FGCR, în sumă de 1,180 miliarde lei. Această modificare asigură resurse financiare unui număr cât mai mare de IMM-uri și, implicit, susține proiectele de investiții și contribuie la protejarea locurilor de muncă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național