ACEA: 6.654 de autoturisme noi, înmatriculate în țara noastră, în martie
Telex » Știri 21 aprilie 2020
6.654 autoturisme noi au fost înmatriculate în România în luna martie, în scădere cu 32,2% faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 9.813 unități, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), informează Agerpres. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), care citează datele ACEA, după ce în primele două luni ale anului 2020 s-au consemnat scăderi relativ moderate (-7,5% în ianuarie şi -7,4% în februarie), în luna martie s-a înregistrat o scădere „dramatică” de 55,1%, inclusiv ca urmare a măsurilor necesare adoptate pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19 care, începând cu mijlocul lunii martie, a consemnat şi oprirea unor facilităţi de producţie.
Datele statistice sunt valabile pentru state membre ale Uniunii Europene şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
„Pe regiuni ale UE 27, Europa de Vest (EU 14) înregistrează o scădere extrem de mare, respectiv de 57,0%, în timp ce Europa Centrală şi de Est (EU 12), una ceva mai mică, de 38,2%. Cele mai mari scăderi procentuale în luna martie, comparativ cu luna similară a anului precedent, s-au înregistrat în Italia -85,4%, Franţa -72,2%, Spania -69,3%, Austria -66,7%. În acest context defavorabil, România consemnează o scădere de 32,2% în luna martie şi 2,9% pe primul trimestru al acestui an. Ca urmare a acestor evoluţii, după primele 3 luni din acest an, pe ansamblul Europei rezultă o scădere generală de 27,1% din care în UE 27, -25,6% (-26,4% în EU 14 şi -18,7% în EU 12)”, se mai spune în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice