ACEA: Piața auto din România se află printre puținele din Europa care au înregistrat creșteri în noiembrie
Telex » Știri 18 decembrie 2020
Piaţa auto europeană a scăzut în luna noiembrie, pentru a doua lună la rând, din cauza restricţiilor adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar România s-a numărat printre cele cinci pieţe care au înregistrat creşteri, arată cifrele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters, preluată de Agerpres. Potrivit sursei citate, 1,047 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna noiembrie 2020 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în scădere cu 13,5% comparativ cu 1,211 milioane de unităţi, înregistrate în aceeaşi lună din 2019.
În schimb, piaţa auto din România a înregistrat un avans de 1,2% în luna noiembrie 2020, fiind înmatriculate 13.253 de autoturisme, comparativ cu 13.091 autoturisme în luna noiembrie a anului trecut. În rândul statelor membre, doar Irlanda, Cipru, Grecia, România şi Danemarca au consemnat o creştere a vânzărilor de autoturisme în luna noiembrie.
ACEA subliniază că toate marile pieţele auto din UE au continuat să înregistreze scăderi în luna noiembrie. Vânzările din Marea Britanie şi Franţa au scăzut cu aproximativ 27%, în timp ce Spania şi Italia au înregistrat scăderi mai moderate de 18,7%, respectiv 8,3%. În Germania, unde reprezentanţele auto au fost deschise în luna noiembrie, înmatriculările au scăzut cu 3%.
Noile cifre publicate de ACEA sunt o încă o dovadă că producătorii de automobile se vor confrunta cu o iarnă dificilă, în pofida optimismului generat de iminenta sosire a vaccinurilor. În condiţiile în care a mai rămas o singură lună din acest an, piaţa auto europeană s-a contractat cu 3,8 milioane de unităţi (26%) în acest an.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național