ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu peste 23%, în septembrie
Telex » Știri 17 octombrie 2019
Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în septembrie un avans de 23,1% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 2,9%, de la 2,7% în perioada similară din 2018, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), citate de Agerpres. Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 37.228 unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2018 (30.254 vehicule). Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în septembrie creşteri ale vânzărilor de 27,8% şi, respectiv, 4,3%, în timp ce grupul german Volkswagen AG a înregistrat un avans de 46,8%. Compania americană Ford şi grupul german Daimler AG au raportat luna trecută un avans al livrărilor de 8,5%, şi, respectiv, 6,9%.
În primele nouă luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au consemnat o creştere de 11% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,7%, de la 3,3% în perioada similară din 2018. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 449.949 de unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie-septembrie 2018 (405.268 vehicule).
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național