ACI Europe: Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995
Numărul 6, 16-22 feb. 2021 » Lumea în care trăim
Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995, huburile din Turcia şi Rusia având o evoluţie mai bună decât cele din Europa Occidentală, arată datele unui grup industrial regional, transmite Reuters, preluată de Agerpres. În 2020, aeroporturile europene au pierdut 1,72 miliarde de pasageri sau peste 70%, deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ industria călătoriilor.
„Nicio industrie nu poate face faţă pe cont propriu unui asemenea şoc”, a afirmat directorul general al Consiliului Internaţional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe), Olivier Jankovec. El a adăugat că s-au alocat până acum doar 2,2 miliarde de euro pentru sprijinirea aeroporturilor europene, mai puţin de 8% din veniturile pe care le-au pierdut anul trecut.
Aeroporturile din UE au fost mai afectate decât cele din afara blocului comunitar, din cauza mărimii şi a relativei rezilienţe a pieţelor interne din Turcia şi Rusia, şi a restricţiilor de călătorie mai dure, se arată în raportul ACI.
Cel mai sever declin al numărului de pasageri a fost înregistrat anul trecut de aeroportul din Frankfurt (73%), acesta fiind urmat de Londra Heathrow, Amsterdam Schipol şi Paris Charles de Gaulle.
Până în trimestrul patru din 2020, cel mai aglomerat aeroport european a devenit cel din Istanbul. În schimb, traficul pe aeroporturile din UE a scăzut în trimestrul patru din 2020 cu 84%, comparativ cu un declin de 64% în cazul celor din afara blocului comunitar.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice