Act normativ de modificare și completare a Codului fiscal, adoptat de Camera Deputaților
Numărul 24-25, 27 iunie - 10 iulie 2017 » Curier legislativ
Camera Deputaților a adoptat marți, 20 iunie a.c., proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Setul de măsuri astfel introduse vizează susținerea mediului de afaceri, prin încurajarea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor, precum și prin stimularea activității de inovare, cercetare și dezvoltare.
Măsurile prevăzute aduc modificări condițiilor ce trebuie îndeplinite de persoanele juridice române pentru încadrarea în definiția microîntreprinderii, în sensul majorării limitei veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent.
În vederea stimulării creării de noi locuri de muncă și pentru așezarea echitabilă a sarcinii fiscale între microîntreprinderi, textul legislativ stabilește o cotă de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulți salariați, în aceste condiții abrogându-se cota actuală de 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat.
De asemenea, se introduc reguli tranzitorii pentru persoanele juridice române, plătitoare de impozit pe profit, care la data de 31 decembrie 2016 îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru încadrarea în definiția microîntreprinderii și care sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, începând cu data de 1 februarie 2017.
Actul normativ urmează să fie înaintat spre promulgare președintelui României. Forma adoptată în ședința din 20 iunie poate fi consultată aici.
(Copyright foto: olegdudko / 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc