Activele nete totale ale fondurilor mutuale românești au atins valoarea de 25,4 miliarde de lei, în ianuarie
Telex » Știri 17 februarie 2020
Activele nete totale ale celor 96 de fonduri mutuale româneşti au atins valoarea de 25,438 miliarde de lei la sfârşitul lunii ianuarie 2020, în timp ce numărul total de investitori în aceste fonduri a fost de 349.000, potrivit unei analize realizate de platforma financiară de informare despre fondurile de investiţii din România - SmartFin.ro, citată de Agerpres. În prima lună a anului, fondurile mutuale româneşti au înregistrat intrări nete de 399 de milioane de lei.
Numărul de investitori în fonduri a crescut în ianuarie cu 2% comparativ cu luna anterioară şi cu 11% comparativ cu intervalul similar din urmă cu cinci ani. În decembrie, valoarea activului net al fondurilor de investiţii deschise româneşti s-a apreciat cu 2% faţă de ultima lună şi cu 22% comparativ cu acum 5 ani.
Fondurile de acţiuni cumulau 4% din numărul total de investitori în fonduri româneşti şi 6% din totalul activelor nete ale acestora. Pentru fondurile de obligaţiuni aceste procentaje erau de 62%, respectiv de 71%.
„În ultimul an, performanţa medie a fondurilor în lei a fost de 16,1%, în timp ce performanţa medie a celor în euro a fost de 7% şi cea a celor denominate în dolari de 5,1%. În medie, în luna ianuarie 2020 fondurile de obligaţiuni în lei au adus un câştig mediu de 0,5%, faţă de o medie de 4,4% în ultimul an, în timp ce fondurile de acţiuni în lei au adus în medie un câştig de 0,7%, faţă de o medie în ultimele 12 luni de 35,3%”, arată analiza citată.
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru