Actualizarea standardelor internaționale de educație: noi aspecte privind raportarea de sustenabilitate
Numărul 6, 14-20 feb. 2024 » Direct de la sursă
La 5 februarie, reprezentantul CECCAR, conf. univ. dr. Adriana Florina Popa, a participat la o întâlnire online, alături de membrii International Panel of Accountacy Education. Scopul întâlnirii a fost atât aprobarea rezoluțiilor discutate în cadrul întâlnirii de la New York din noiembrie 2023, cât și discutarea direcțiilor de acțiune pentru anul în curs.
Discuțiile din cadrul întalnirii s-au axat pe analiza detaliată a propunerilor de revizuire a standardelor internaționale de educație, IES 2 Dezvoltarea profesională inițială – competențe tehnice, IES 3 Dezvoltarea profesională inițială – aptitudini profesionale și IES 4 Dezvoltarea profesională inițială – valori, etică si atitudini profesionale.
La întâlnirea din noiembrie 2023, Sustainability Working Group (SWG) a prezentat Grupului Internațional de Educație în Contabilitate acțiunile întreprinse în urma celor șapte luni de activitate, printre care se numără colectarea de informații, o analiză a literaturii, informarea părților interesate, precum și derularea unui sondaj la nivel global. Astfel, personalul IFAC a efectuat o analiză a decalajului mesajelor-cheie din colectarea de informații, în raport cu constatările inițiale ale grupului de lucru.
Ca urmare a deciziei de actualizare a standardelor internaționale de educație prin introducerea unor noi aspecte privind raportarea de sustenabilitate și/sau oferirea de servicii de asigurare conexe, membrii SWG, în care este implicată și conf. univ. dr. Adriana Florina Popa, au organizat o serie de sesiuni de redactare, pentru a propune actualizări ale rezultatelor învățării unui domeniu de competență, cu scopul de a reflecta cerințele actuale.
În urma sesiunilor de întâlnire, grupul de redactare a considerat că în domeniul financiar-contabil integrarea conceptului de sustenabilitate este importantă, astfel că personalul IFAC a analizat propunerile în raport cu analiza decalajelor identificate și a actualizat rezultatele învățării și materialele explicative, urmând ca aceste revizuiri ale standardelor să fie publicate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane