Adina Vălean: Pentru realizarea Podului Giurgiu-Ruse II, trebuie construită o companie de proiect între România și Bulgaria
Telex » Știri 12 mai 2023
Pentru realizarea Podului Giurgiu-Ruse II trebuie construită o companie de proiect între România și Bulgaria, care să poată propune acest proiect comun, a declarat, la București, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, citată de Agerpres. "Pentru podul Giurgiu-Ruse, acesta este un proiect susținut și de Comisia Europeană. Pentru a putea progresa, trebuie construită o companie de proiect între România și Bulgaria, care să poate propune acest proiect comun. Acum există într-adevăr și sunt și aceste instabilități politice în Bulgaria și așteptăm, dacă mă întrebați, Comisia Europeană așteptăm o stabilizare a situației în Bulgaria, în sensul în care să identificăm interlocutori care pot lua decizii pe care să le urmeze și să le susțină o perioadă mai lungă de timp, nu o lună, două. Cred că asta este și o problemă. Din partea bulgară așteptăm, de asemenea, studiul de mediu pentru navigabilitatea Dunării pentru Fast Danube 2, tot așa, pentru a putea progresa în acest proiect comun cu România. Ce face Comisia? Pune presiune permanentă pe autorități, în cazul acesta mai mult pe cele bulgare, pentru că din partea României există deschidere către realizarea acestor proiecte", a spus Adina Vălean.
Întrebată dacă Podul Giurgiu-Ruse II va fi un pod construit în parteneriat cu Bulgaria, ea a declarat că nu cunoaște detaliile proiectului, dar a spus că acesta e un proiect comun Bulgaria-România, astfel încât așteaptă compania de proiect sau promotorul de proiect care trebuie să fie construit între cele două state.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național