Adrian Câciu: Mecanismele de aplicare a programelor de sprijin pentru IMM-uri ar putea fi adoptate în Guvern în primul trimestru
Telex » Știri 3 februarie 2022
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, dorește ca mecanismele de aplicare a programelor de sprijin pentru IMM-uri să fie adoptate în Guvern în primul trimestru ale acestui an, relatează Agerpres. „Avem o țintă clară, ca în primul trimestru să fie adoptate în Guvern toate mecanismele de aplicare a programelor de sprijin pentru IMM-uri! Am discutat cu șefii celor trei fonduri aflate în subordinea Ministerului Finanțelor și, în cel mai scurt timp, vom avea textul primei hotărâri de guvern, pe care o vom pune în transparență publică. Mă voi concentra ca Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) să asigure companiilor românești resursele financiare necesare pentru a produce bunuri și servicii de calitate”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, IMM-urile sunt motorul economiei românești, iar autoritățile trebuie să le asigure „combustibilul” necesar.
„Cred că acesta este modul corect în care să folosim impozitele și taxele plătite de companiile private: să le întoarcem sub formă de garanții guvernamentale și granturi acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, în economia reală! Pandemia va trece, de aceea trebuie să avem curajul să privim cu câțiva pași mai înainte. Iar prioritatea mea strategică este să asigur, prin toate mijloacele, continuarea funcționării economiei și protejarea locurilor de muncă!”, a mai menționat Adrian Câciu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național