Adrian Câciu: MF va elabora o nouă schemă de ajutor de stat, care va fi valabilă în perioada 2024-2026, pentru susținerea creșterii productivității locale și regionale
Telex » Știri 31 mai 2023
Ministerul Finanțelor (MF) anunță că, până la 31 mai 2023, au fost aprobate 19 proiecte de investiții, în valoare totală de aproximativ 6,36 miliarde lei, în cadrul schemei de ajutor de stat reglementată prin HG nr.807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. „Peste 3827 de noi locuri de muncă vor fi generate prin aceste investiții, iar contribuțiile directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite se ridică la 3 miliarde lei.
Am anunțat la începutul anului că 2023 este un an al investițiilor, în care toate eforturile se vor concentra pe susținerea activă a dezvoltării capacităților cu efect de multiplicare în economie. Nici nu am ajuns la jumătatea anului și suntem aproape de epuizarea fondurilor către companiile care au aplicat și s-au dovedit a fi eligibile. Ministerul Finanțelor va începe procesul de elaborare a unei noi scheme de ajutor de stat care va fi valabilă în perioada 2024-2026, pe aceleași principii de sprijin al susținerii creșterii productivității locale și regionale, așteptăm doar noul regulament în materie de ajutor de stat de la Comisia Europeană”, a afirmat ministrul de resort Adrian Câciu, citat într-un comunicat al MF.
Prin realizarea investițiilor pentru care au fost aprobate cele 19 acorduri pentru finanțare vor fi susținute domenii de activitate precum: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească, fabricarea produselor din cauciuc.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național