Adrian Câciu: România trebuie să acționeze pe baza unei rețete care se numește productivism intern
Telex » Știri astăzi, 9:31
România trebuie să acționeze pe baza unei rețete care se numește productivism intern, astfel încât să nu mai fie dependentă de ceea ce înseamnă vulnerabilități sau volatilități din piețele externe, din lanțurile de aprovizionare externe, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, citat de Agerpres. „Domnul Boloș ne-a liniștit din perspectiva acestui plan (fiscal, n.r.), o aterizare lină a deficitului public. În acest timp de 7 ani vă spun care este cea mai mare provocare pe care o s-o ducem împreună: avem un spațiu fiscal oferit pe 7 ani României, care ne poate oferi o convergență reală cu Europa, în primul rând, dar și cu statele dezvoltate ale lumii, o convergență care trebuie să ducă la rezolvarea celui mai vulnerabil deficit pe care îl are o țară”, a afirmat Adrian Câciu, la evenimentul „Topul Național al Firmelor Private din România”, ediția 32, organizat de Consiliul National al Înteprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).
În opinia sa, nu deficitul public vulnerabilizează o țară, ci deficitul de cont curent sau balanța de plăți sau balanța comercială.
„O țară puternică este o țară care este pe excedent comercial. Acesta este, de fapt, filmul în care vă propun să lucrăm împreună în următorii 4 ani. Ne-am asumat, într-un program de guvernare, faptul că plafonul la microîntreprinderi rămâne neschimbat. Ne-am și asumat câteva elemente de fiscalitate foarte clare, cu impozitul pe profit, impozitul pe venit și TVA, dar mai mult decât atât, tocmai din această conjunctură de spațiu fiscal, ne-am asumat un lucru care este și mai vital pentru dumneavoastră: 6% din PIB, în fiecare an, stimul pentru economie în mod direct și indirect, atât pentru economia mică, medie, dar și pentru economia mare. Nu vorbesc astăzi despre economia mare, dar ceea ce este foarte important este ca dvs. să intrați în acel proces de consolidare, acolo unde este cazul. Împreună trebuie să nu mai fim dependenți de ceea ce înseamnă vulnerabilitățile sau volatilitățile din piețele externe, din lanțurile de aprovizionare externe. Ca să facem lucrul acesta, avem o singură rețetă, trebuie să acționăm pe baza unei rețete care se numește productivism intern, noi îi mai spunem și patriotism economic”, a adăugat ministrul.
În cadrul evenimentului, pe baza informațiilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în funcție de profitul brut, cifra de afaceri, productivitate și performanță globală în afaceri, au fost acordate mai multe categorii de premii pentru antreprenori: Naționale generale (micro, mici, mijlocii, mari și pentru nou înființate), Regionale generale și județene (micro, mici, mijlocii, mari și pentru nou înființate), Naționale, pe domenii de activitate - cod CAEN (micro, mici, mijlocii, mari și pentru nou înființate).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale