Adrian Marin (UNSAR): 42% dintre români spun că sunt mai interesați de asigurările de sănătate, ca urmare a pandemiei
Telex » Știri 13 decembrie 2021
Interesul românilor pentru asigurări a crescut în 2021, iar 42% dintre aceștia spun că sunt mai interesați de asigurările de sănătate, ca urmare a pandemiei, potrivit președintelui Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, Adrian Marin, citat de Agerpres. „Printr-un barometru UNSAR am constatat interesul în creștere pentru asigurări în 2021 și anume 42% dintre români spun ca sunt mai interesați, ca urmare a pandemiei, de asigurările de sănătate. În 2020, acest procent era de 28%. 37% s-au uitat acum mai mult la asigurări de locuințe. În 2020 erau 23%. 30% de asigurări de viață pentru șomaj și preluarea temporară a ratelor. În 2020 erau la nivelul de 23%”, a spus Adrian Marin, la o dezbatere de specialitate.
În ceea ce privește riscurile de care se tem românii, el a semnalat că 67% se tem de o criză economică și financiară. De asemenea, 62% se tem de incendii și accidente auto, 56% prevăd ca un risc îmbolnăvirile și 54% dezastrele naturale. „Evident, noi trebuie să mapăm aceste lucruri și, ca industrie, să vedem cum putem să venim și să acoperim aceste temeri cu un preț corect”, a explicat președintele UNSAR.
Referitor la provocările pieței, acesta a menționat reputația industriei, deoarece „suntem într-un ecosistem al asigurărilor, nu suntem doar noi, UNSAR, sau un asigurator sau altul. „Și da, suntem într-un moment greu, cu un faliment de renume al unei companii care nu e membru UNSAR. Trebuie să trecem peste asta, trebuie să gestionăm și sunt toate pârghiile acum să vedem cum vor fi absorbite toate efectele pentru a începe să discutăm și despre celelalte linii de business: sănătate, viață și multe altele”, a punctat Adrian Marin.
El a adăugat că se vorbește și despre un deficit de protecție pe retail, atât la persoane fizice cât și la companii, despre indicatorii tehnici care sunt sub presiune la „eterna poveste” RCA.
„Până acum, datele oficiale prezentate arătau doar rata daunei care depășește 100%. Trebuie să spun că diferența dintre rata daunei și restul este destul de mare pentru că trebuie să adaugi cheltuieli de achiziție și administrare, să plătești taxe la Fondul de Garantare, la BAAR, la Victimele străzii și toate acestea dau o pondere și tot ce depășește 100% înseamnă pierderi, deci este puternic sub presiunea profitabilității”, a mai afirmat președintele UNSAR.
O altă provocare prezentată este frecvența ridicată a accidentelor rutiere, existând o analiză care spune că în 2020 în România au fost 17 accidente grave pe zi, soldate cu morți și/sau răniți grav.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial