Adrian Oros: Românii încep să consume mai multă carne de vită și de oaie
Telex » Știri 6 august 2021
Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima perioadă, și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie, a scris, pe Facebook, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, citat de Agerpres. „Consumul de carne de vită românească este încurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfășurat în data de 4 august 2021, la Șelimbăr, județul Sibiu. Cu această ocazie a fost desemnată cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită. Concurenții au gătit exclusiv cu produse din țara noastră, folosind condimente, legume și carne de vită din producția autohtonă. Prin acest demers, bucătarii și-au arătat susținerea pentru consumul de produse românești, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziția de produse de pe plan local. În cadrul evenimentului, am declarat că în ultima perioadă comportamentul de consum al românilor s-a schimbat și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie. Încurajez organizarea unor astfel de manifestări care îmbină educația culinară cu promovarea produselor românești”, a subliniat oficialul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice