Adrian Tănase (BVB): Recomandăm investiția pe termen lung, în portofoliu diversificat, fără să avem vreo emoție
Telex » Știri astăzi, 10:20
Investițiile pe termen lung, în portofoliu diversificat, sunt cele pe care le recomandăm fără să avem vreo emoție, a declarat, într-o dezbatere de specialitate, directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Adrian Tănase, citat de Agerpres. „Este foarte important să vorbim despre fondurile de investiții. Aceste produse facilitează investiția în piața de capital. Investiția pe termen lung este investiția pe care noi o recomandăm fără să avem vreo emoție, în portofoliu diversificat. Mai există și un alt tip de investiție în piața de capital, cea speculativă, însă aici nu facem vreo recomandare, pentru că e foarte greu să facem o recomandare. Poate că mulți dintre voi ați avea o așteptare de câștig pe termen scurt. Nu avem cum să facem această recomandare. Nu suntem specialiști în astfel de recomandări pe termen scurt. Capacitatea de a investi pe termen scurt trebuie să o căpătați singuri, specializându-vă în meseria de a fi un investitor specializat. Noi aici recomandăm o strategie prin industria de fonduri deschise de investiți, la care are acces oricine, chiar și cei care nu au un background financiar”, a spus Adrian Tănase.
Șeful BVB a punctat, din nou, ideea că în România nu există încă acea cultură a investiției pe bursă. „Din păcate nu avem această cultură a investiției la bursă. Sper să vă dați seama în timp ce înseamnă acest lucru. Eu mi-am dat seama după ce am pierdut 25 de ani din viața mea activă și n-am făcut acest lucru, să-mi pun banii la lucru. (....) produsele cele mai la îndemână și cele mai naturale sunt fondurile deschise de investiții. O să faceți această investiție în piața de capital și prin fonduri, obligatoriu prin fondurile de pensii, însă va trebui să faceți și voluntar, prin fondurile deschise de investiții”, a subliniat Adrian Tănase.
BVB și Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF) au organizat, marți, o dezbatere despre performanța fondurilor de investiții, la finalul trimestrului al treilea din 2024, și care sunt perspectivele pentru anul 2025.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale