Aeronave de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330, pot opera, din această lună, pe Aeroportul Constanța
Telex » Știri 20 iunie 2019
Aeronave de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330, pot opera, din această lună, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța, după Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat modificarea certificatului RO-08 deținut din 2017, informează Mediafax.
Reprezentanţii Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța au anunțat, astăzi, că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat modificarea certificatului RO-08 deținut de aeroport din 2017, prin includerea unor tipuri de aeronave de mari dimensiuni care pot opera pe aeroport. Astfel, pe aeroportul din județul Constanța pot fi deservite aeronave precum Boeing B747-400/300/200/100, Boeing B777-200LR/300F/300ER, McDonnell Douglas MD 11, Airbus A330-300, Airbus A340 – 600 și Antonov AN 124. Aceste aeronave au o capacitatea de a transporta între 200 și 530 de pasageri și cantități mari de marfă, chiar până la 150 de tone cargo, pe distanțe lungi, de peste 12.000 kilometri.
În prezent, aeroportul deține o capacitate de operare de două aeronave „wide body” (avion cu fuzelaj larg – n.r.) sau trei aeronave „narrow body” (avion cu fuzelaj îngust - n.r.) pe oră.
„Dimensiunile și rezistența elementelor de infrastructură aeroportuară precum și echipamentele de care dispune aeroportul - echipamente de balizaj, de protecție împotriva incendiilor, mijloace de comunicații - permit aterizarea aeronavelor long carrier și efectuarea serviciilor de tip cargo”, au precizat reprezentanții aeroportului. Aceștia susțin că Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța prezintă un interes major în crearea unei baze pentru transportul aerian de mărfuri și, datorită amplasării, poate deveni un aeroport de tranzit către alte continente.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane