Aeroportul „Henri Coandă” a avut în 2016 a patra creștere din Europa a traficului de pasageri, la categoria sa
Telex » Știri 20 februarie 2017
Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni a avut, anul trecut, 10,98 milioane de pasageri şi a înregistrat a patra creştere din Europa, de 18,3%, la categoria aeroporturilor cu 5-10 milioane de pasageri pe an, potrivit unui comunicat publicat astăzi de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), companie care administrează cele două aeroporturi de lângă Bucureşti.
Aeroportul a fost depăşit, la categoria sa, de aeroporturile din Berlin – Schoenefeld, Larnaca (Cipru) şi Faro (Portugalia), fiind urmat de aeroportul din Porto. Drept urmare, a fost inclus de către Airports Council International – Europe în Topul 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în anul 2016.
În 2016, la categoria 10-25 milioane pasageri pe an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Alicante, Malaga, Koln-Bonn, Varşovia şi Birmingham.
La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri pe an, cele mai mari creşteri au fost înregistrate de aeroporturile din Dublin, Barcelona – El Prat, Amsterdam, Copenhaga şi Madrid.
Cu o creştere 121,8% a traficului aerian, aeroportul Băneasa a ocupat al treilea loc european la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind depăşit de aeroporturile din Oradea şi Iaşi.
(Sursa: News.ro)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial