Aeroporturile europene renunță la obligativitatea purtării măștii de protecție, din 16 mai
Telex » Știri 11 mai 2022
Purtarea măștilor în aeroporturile europene și pe zboruri „nu mai este recomandată”, informează Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), citat de Mediafax. Măsura, anunțată de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) și ECDC, urmează să intre în vigoare la 16 mai.
AESA a declarat că speră ca decizia să marcheze „un pas mare înainte pentru normalizarea transportului aerian”.
Ambele autorități le transmit, însă, călătorilor că, în ciuda ridicării acestei reguli, masca rămâne „una dintre cele mai bune protecții” împotriva COVID-19.
Pasagerilor vulnerabili li s-a spus că ar trebui să continue să poarte masca, iar călătorilor li se va cere să respecte distanța socială în zonele interioare, anunță Sky News.
Cu toate acestea, operatorii aeroportuari au fost sfătuiți să nu impună nicio măsură de distanțare dacă duce la blocaje, a declarat directorul ECDC, Andrea Ammon.
Odată ce obligativitatea măștii va fi ridicată, companiile aeriene vor putea să își pună în aplicare propriile reguli. Companiilor aeriene li s-a spus să încurajeze pasagerii să folosească măști pe zborurile către sau dinspre destinații în care încă se aplică obligativitatea purtării măștilor în transportul public.
„Începând de săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în toate cazurile în călătoriile cu avionul”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky, adăugând: „Este o ușurare pentru noi toți faptul că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță sanitară”.
Italia, Franța, Bulgaria și alte țări europene au relaxat deja multe restricții COVID, iar o serie de companii aeriene din SUA au renunțat la mască.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice