AFIR a publicat ghidurile consultative pentru investițiile menite să reducă efectele dezastrelor naturale
Telex » Știri 13 februarie 2020
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că a publicat versiunile consultative ale Ghidului solicitantului pentru submăsura 5.1 Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi catastrofale şi pentru submăsura 5.2 Sprijin pentru investiţii privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectate de dezastre naturale, de condiţii de mediu adverse şi de evenimente catastrofale, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Ghidurile pot fi consultate pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea Transparenţă decizională. Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site.
Prin submăsura 5.1 - privaţi, sprijinul financiar nerambursabil este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile pentru fermierii individuali şi de 100% din cheltuielile eligibile pentru grupurile de fermieri (societăţi, cooperative, grupuri de producători). Valoarea finanţării acordate este de maximum 250.000 de euro/ proiect pentru investiţii în instalaţii, echipamente pentru asigurarea biosecurităţii şi infrastructură sanitară în cadrul fermelor (de exemplu: construcţia şi dotarea filtrului cu grup sanitar şi duşuri, vestiare etc.). De asemenea, pentru submăsura 5.1 - publici, sprijinul public nerambursabil este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile şi poate ajunge la 100% dacă sunt îndeplinite cumulativ o serie de condiţii menţionate în Ghidul solicitantului. Valoarea finanţării nu poate depăşi 30.000 de euro pentru investiţii în instalaţii de dezinfectare şi dezinsecţie, 100.000 de euro pentru investiţii în creşterea capacităţii operaţionale a laboratoarelor, prin dotarea acestora şi achiziţia de mijloace de transport a probelor sau 20.000 de euro pentru achiziţii de camere frigorifice pentru depozitarea temporară a animalelor sălbatice ucise.
În ceea ce priveşte investiţiile eligibile în cadrul submăsurii 5.2, acestea sunt: achiziţia animalelor de reproducţie destinate repopulării în vederea restabilirii producţiei agricole, achiziţia animalelor de reproducţie destinate reprofilării fermelor afectate, prin popularea cu alte specii de animale şi extinderea şi/sau modernizarea în scopul adaptării adăposturilor de animale. Valoarea maximă a fondurilor nerambursabile care se pot obţine prin intermediul submăsurii 5.2 este de 200.000 de euro/ proiect, sprijinul fiind 100% nerambursabil.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice