AFIR acordă finanțare pentru procesarea produselor agricole
Telex » Știri 18 iulie 2016
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește, până la 31 octombrie 2016, cereri privind sprijin financiar pentru proiectele de investiții din domeniul procesării produselor agricole. Finanțarea se alocă prin intermediul submăsurii 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), alocarea bugetară pentru sesiunea anuală curentă fiind de aproximativ 93,5 milioane de euro.
Conform unui comunicat al AFIR, modalitatea de depunere a proiectelor este online, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info. Pragul minim de depunere este de 15 puncte și reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate beneficia de finanțare nerambursabilă în cadrul acestei submăsuri.
Fondurile sunt destinate investițiilor care au ca obiectiv înființarea și modernizarea unităților de procesare și comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese, aplicarea măsurilor de protecția mediului, creșterea numărului de locuri de muncă sau promovarea investițiilor pentru producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile. Sprijinul public nerambursabil este de maximum 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Intensitatea sprijinului nerambursabil se va putea majora cu 20%, în cazul operațiunilor sprijinite în cadrul Parteneriatului European de Inovare.
Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile prin submăsura 4.2 sunt variate și cuprind de la întreprinderi individuale sau familiale la SRL-uri, cooperative agricole, societăți cooperative și grupuri de producători. Fondurile nerambursabile vor fi acordate beneficiarilor eligibili atât pentru investiții corporale, cât și pentru investiții în active necorporale.
Sursa: Agerpres
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național