AFIR: Aproape 361 de milioane de euro, plătite beneficiarilor în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024
Telex » Știri 19 iulie, 10:00
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a plătit, în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024, aproape 361 de milioane de euro beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), a anunțat instituția, citată de Agerpres. Din valoarea totală achitată (peste 360,89 milioane de euro), 308,7 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar diferența de 52,2 milioane de euro provine de la bugetul național.
Prin plățile efectuate în trimestrul al doilea al anului 2024, AFIR a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și cele aferente măsurilor de mediu și climă.
"Din suma totală plătită de AFIR, 146,5 milioane de euro reprezintă plăți aferente proiectelor de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020. Pentru intervențiile de mediu și climă AFIR a efectuat plăți în valoare de 214,4 milioane de euro, fonduri provenite atât din PNDR 2020, cât și din Planul Strategic 2023 - 2027", se arată în comunicatul AFIR.
Potrivit sursei citate, fondurile publice nerambursabile sunt acordate în urma verificării și autorizării la plată de către experții AFIR a cheltuielilor realizate, în baza cererilor de plată primite de la beneficiarii publici și privați ai Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în conformitate cu contractele de finanțare încheiate, precum și cu angajamentele asumate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național