AFIR asigură rambursarea tuturor cheltuielilor eligibile efectuate prin PNDR 2020
Telex » Știri 11 ianuarie 2019
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) informează beneficiarii proiectelor de investiţii în agricultură şi pentru dezvoltarea mediului rural că rambursarea cheltuielilor eligibile, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, se realizează fără întreruperi atât pentru beneficiarii privaţi, cât şi pentru cei publici, conform procedurilor de lucru aprobate şi a legislaţiei în vigoare. „Astfel, cererile de plată depuse online la AFIR în vederea rambursării fondurilor europene vor fi decontate de către Agenţie ulterior verificării şi autorizării acestora, urmând acelaşi flux procedural ca şi în anul anterior”, precizează AFIR, într-un comunicat.
„Toate sumele necesare rambursării cheltuielilor efectuate de beneficiari sunt în acest moment asigurate, banii fiind deja în conturile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Aşadar, Agenţia este pregătită să proceseze în cel mai scurt timp solicitările de plată pe care le primeşte, condiţia fiind ca beneficiarii să respecte instrucţiunile de plată pe care le au la dispoziţie încă de la semnarea contractului”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
De la sfârşitul anului 2018, depunerea şi autorizarea cererilor de plată se realizează online, prin intermediul modulului de plăţi, disponibil pe portalul www.afir.info. Reprezentanţii AFIR menţionează că procesul de simplificare procedurală şi de digitizare a actului administrativ, în relaţia cu solicitanţii de fonduri europene şi cu beneficiarii proiectelor finanţate prin PNDR 2020, va continua şi pe parcursul acestui an.
AFIR a decontat, până în prezent, pentru proiectele de investiţii, plăţi în valoare de 2,63 miliarde de euro, din care 934 milioane de euro pentru proiecte de utilitate publică şi 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de investiţii în ferme, unităţi de procesare a produselor agricole şi pomicole, precum şi pentru investiţii non-agricole în mediul rural.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial